ID Control, specialist in authenticatie en encryptie, introduceert een slimme USB stick met flashgeheugen, die ook applicaties, identiteiten en wachtwoorden virtueel en veilig draagbaar kan maken in de strijd tegen identiteitsfraude en diefstal. Kenmerken van deze ID Control USB Token zijn eenvoud en draagbaarheid; plug hem in de USB poort en hij werkt.

Sterke authenticatie wordt mogelijk gemaakt met behulp van een onboard wachtwoordgenerator die iedere keer voor een gebruiker die veilig op afstand wil inloggen, op het netwerk, toepassingen of andere digitale bronnen, een nieuw éénmalig wachtwoord genereert. Tegelijkertijd kan echter een digitaal certificaat geverifieerd worden of gebruikt worden voor digitale handtekening doeleinden. De USB Token is met een pincode beschermd en stopt certificaten, gebruikersnamen en wachtwoorden, applicaties en andere essentiële data in een veilige kluis, waarin de gegevens volledig versleuteld worden. Applicaties kunnen virtueel draaien op het flash-geheugen van de token waardoor deze verandert in een kleine en slimme multifunctionele en draagbare kleine computer. De aan boord aanwezige favorieten met de daarbij horende gebruikernamen en wachtwoorden worden allemaal opgeslagen waarmee automatisch met behulp van een master wachtwoord ingelogd kan worden op verschillende websites en toepassingen.

 

Kwijt

Jaarlijks raken meer dan 20 miljoen onbeveiligde USB sticks kwijt bij bedrijven, terwijl meer dan 62% van de medewerkers sticks achterlaat in de computer, waardoor bedrijven extra kwetsbaar worden voor identiteits- en datadiefstal en fraude. De ID Control USB Token kan deze security risico's en dreigingen minimaliseren tegen betaalbare kosten.

Hans Kortekaas, CEO van ID Control, geeft aan dat het gebruik van open en onbeveiligde USB sticks betekent dat men belangrijke gegevens kan verliezen. De ID Control USB Token, biedt naast veilige opslag een aantal andere mogelijkheden voor security en draagbaarheid. Voor meer informatie: www.usbstick.net

 

Oplossingen

ID Control in Den Haag, biedt naast de ID Control USB Token een heel scala aan sterke authenticatie oplossingen zoals KeystrokeID wat de gebruiker herkent aan zijn of haar typegedrag tijdens het inloggen. Met HandyID een sterke authenticatie toepassing voorop de mobiel en MessageID een SMS gebaseerde dienst, en de ID Control OTP Key een hardware token, kunnen op uiterst hoog niveau gebruikers geauthenticeerd worden met behulp van eenmalige wachtwoorden Voor veilig e-mail verkeer voorziet MailID in combinatie met MessageID in het bewijs van herkomst en aflevering en een veiligheidszegel met sterke versleuteling voor onderweg. Daarnaast kunnen organisaties die verschillende authenticatie methodes en tokens inzetten voor verschillende systemen, applicaties, gebruikers en diensten deze centraal managen met behulp van de ID Control Server.