File Locking op Windows Servers

 

 

Gebruikers van Microsoft Windows Servers kunnen besluiten DFS (Data File Synchronisatie) Replicatie voor nevenvestigingen of tussen kantoren in zetten om zodoende de data op file servers te spiegelen (file server mirroring). Bij file server mirroring is het doel om de medewerkers data te laten delen zodat ze efficiënt kunnen samenwerken op dezelfde bestanden ook al bevinden ze zich op afstand van elkaar.

Hoewel DFS iets betrouwbaarder en netwerkvriendelijker is ontbreekt het in een collaboratie omgeving tussen diverse vestigingen van kantoren aan File Locking. Zonder geïntegreerde File Locking op uw Windows File Servers op afstand worden uw bestanden bloot gesteld aan versie conflicten. DFS zal namelijk alleen de wijzigingen opslaan van de persoon die als laatste het bestand sloot.

De gemakkelijkste en veiligste weg om versie conflicten te voorkomen indien u gebruik maakt van DFS is een File Locking oplossing. File Locking dient minimaal real-time de bestanden te herkennen die in gebruik zijn en deze onmiddellijk op afstand te locken. Dit zorgt ervoor dat indien een bestand op locatie A wordt geopend dat alle andere versies van dat bestand, dwz. locale kopien op andere vestigingen gesloten worden om te voorkomen dat iemand ze kan openen of reviseren. Als het bestand gesloten is door de gebruiker op locatie A, wordt de file lock onmiddellijk vrijgegeven en is het bestand klaar voor synchronisatie.

Wilt u meer weten over File Locking, neemt u dan contact op met uw adviseur bij SurfPlan !