Zserver Storage beveiligt en beschermt confidentiele informatie op het processing en storage level van de servers binnen uw organisatie. De functies van Zserver Storage’s hard disk encryptie voeren transparente, server-side data encryptie in real-time uit door de geencrypteerde data direct op het oplslag media apparaat weg te schrijven en te decrypteren op het moment van het teruglezen van data.  Dit unieke write/read encryptie proces vormt het fundament van Zserver Storage's data storage security, en verzekert de veiligheid van data data zelfs als het opslag apparaat wordt verwijderd. Niets van de data, inclusief de file allocation tables of geen enkele Zserver Storage ondersteunende bestanden, zijn toegankelijk zonder de autorisatie en het gebruik van encryptie keys.  Met het beveiligingssysteem van Zserver Storage op een harde schijf bevieligingssysteem, kan waardevolle of gevoelige data niet gecompromitteerd worden, zelfs als het storage media device verwijderd is.

Zserver Storage voorkomt niet alleen het lekken van gevoelige of confidentiële data, maar verbergt bovendien het bestaan van de data voor niet geautoriseerde toegang en personeel. De informatie is alleen beschikbaar wanneer een netwerkbeheerder een gebruiker of toepassing toegang verleent aan de hand van permissierechten op beveiligde data.

Zserver Storage functioneert transparent voor zowel netwerk beheerders en eindgebruikers met de encryptie van data die in real-time modus wordt uitgevoerd als proces op de achtergrond. De encryptie key wordt geladen in de server tijdens de boot-up gebruikmakend van een smartcard of token met PIN-code combinatie. Het drie keer verkeerd invoeren van de PIN-code blokkeert de smartcard en forceert een herstart, waarna de server alle gebruikerstoegang zal blokkeren tot geencrypteerde files en data. De smartcard is alleen vereist wanneer geconnecteerd wordt met de geencrypteerde media en kan verwijderd worden nadat de connectie is opgezet en de encryptie key geladen is.

Zserver Storage encrypteert de meeste types van data storage hardware en apparaten inclusief IDE en SCSI hard drives, RAID gespiegelde drives, CD/DVD optische disks en magnetische tapes, waardoor Zserver Storage een waardevolle, kosteneffectieve alternatieve oplossing is voor andere geencrypteerde hardware data opslag oplossingen zoals network storage appliances.

Zserver Storage ondersteunt remote encryptie keys en systeem beheer van ieder werkstation, LAN, of via Internet.

Momenteel ondersteunt Zserver Storage de volgende besturingsystemen:

• Windows 2000/XP/2003/2008 (32 - and 64-bit);

• Linux kernel 2.6.x.

Wilt u meer weten over Zserver Storage, neem dan contact op met uw SurfPlan adviseur!