MessageIDVeilig
De HandyID software biedt u state-of-the-art security gebaseerd op een hoog niveau van encryptie om te kunnen communiceren met uw digitale persoonlijke paspoort om zodoende een betrouwbare one time challenge/response mechanisme voor iedere sessie en toegang tot de beschermde bronnen en transacties te garanderen.  Niet zoals bij SMS-gebaseerde one-time password oplossingen, alwaar het onveilige SMS bericht u het One Time Password levert, wordt de identificatie compleet afgewikkeld in een veilige omgeving die synchroon loopt met de ID Control Server, Hardware Security module middels de authenticatie agent die op uw server meeloopt.

Betrouwbaar en persoonlijk
HandyID is een op de Mobiele Authenticate (OTP) Soft Token die indien gebruikt in combinatie met een veilig persoonlijk paspoort zorgt draagt voor een hoge vertrouwensrelatie tussen uw online dienst of toepassing en uw klant door de authenticiteit van haar identiteit te controleren alvorens goedgekeurd wordt dat toegang verleend mag worden tot bepaalde online diensten.

Gemakkelijk
Het aantal security tokens (PIN Passen) dat u bij zich draagt groeit en heeft een directe invloed op de kans van verlies, diefstal en/of het oneigenlijke gebruik ervan. HandyID nestelt zich in uw mobiele telefoon die u vrijwel altijd bij u draagt en verandert uw toestel in een sterke authenticatie token. De gebruikersinterface van HandyID en het authenticatie proces is simpel en intuïtief gestuurd.

Makkelijk te onderhouden en beheren HandyID is schaalbaar van tien tot duizenden gebruikers en kan gemakkelijk beheerd worden vanuit de ID Control Server en gerelateerde services. De ID Contol Server biedt management aan voor verschillende gebruikers met verschillende en zelfs simulataan opererende authenticatie methodes. Zodoende kunnen gebruikers bijvoorbeeld een digitale handtekening zetten met ID Control’s USB PKI token terwijl andere zichzelf identificeren met behulp van HandyID op hun mobiele toestel.
Betaalbaar
HandyID is ideaal geschikt voor organisaties die voor hun klanten, medewerkers, partners, leveranciers, leden en/of investeerders een hoogwaardige en geavanceerde authenticatie security oplossing willen inzetten voor het toegang verlenen tot intranet of extranet. De investering en de onderhouds- en beheerkosten voor deze mobiele authenticatie oplossing zijn lager aangezien geen investering gedaan hoeft te worden in hardware zoals smartcards, tokens en of key fobs  met de daaraan verbonden hoge onderhouds- en distributiekosten.