ID Control OTP KeyDe ID Control OTP Key verzekert organisaties ervan exact te weten welke gebruikers nu precies toegang hebben tot hun VPN, server based computing, network, web based e-mail systems, online applicaties, extranet en andere private, gevoelige of geheime bronnen en middelen van informatieuitwisseling.

De ID Control OTP Key is speciaal ontwikkeld voor twee factoren authenticatie en maakt het mogelijk gebruikers sterk te laten authenticeren op afstand op digitale bronnen en netwerken en dat kan vanaf iedere plek en op ieder tijdstip met een one-time password. De gebruiker drukt op de button en genereert daarmee het one-time password op het LCD-scherm van de OTP Key die gebruikt kan worden om in te loggen. Dit wachtwoord is uniek en wijzigt iedere keer weer en kan daarom alleen op dat moment gebruikt worden, vandaar het eenmalige wachtwoord principe.


De ID Control OTP Key is een kleine solide hardware token die iedere keer dat de token wordt gebruikt opnieuw willekeurig eenmalige wachtwoorden genereert en door de lage prijs erg interessant is voor grote uitrol van tokens voor gebruikersauthenticatie. Gebruikers kunnen de token gemakkelijk aan hun sleutelhanger bevestigen en in de broekzak of tas bij zich dragen. ID Control OTP Keys hebben een langere levensverwachting dan andere op de markt en beschikken tevens over een vervangbare batterij optie. Batterijen voor de ID Control OTP Keys kosten slechts een fractie in plaats van het steeds op nieuw kopen, vernieuwen en distribueren van dezelfde token met alle daarbijhorende ongemakken en productiviteitsverlies voor gebruikers en beheerders. De ID Control Server ondersteunt tevens compatible tokens van derden.

De ID Control OTP Key ondersteunt de volgende modules voor sterke authenticatie op:
- VPN (bijv. Juniper, ISA Server, Cisco, OpenVPN, Securepoint, Barracuda SSL VPN en Astaro);
- Web Based Applicaties (bijv. online accountancy, ERP and CRM zoals Exact en SAP);
- Extranet toegang;
- Web gebaseerde E-mail (bijv. Outlook Webtoegang)
- Server based Computing en Software as a Service (bijv. Citrix en Windows Terminal Services);
- Interne en externe network toegang (bijv. Windows netwerken);
- Andere netwerk bronnen, toepassingen en services.


Technische specificaties:
- OATH compliant algorithms, hetgeen voor OTP een open standaard is, voorziet in de compatibiliteits met software van derden.
- Gebeurtenis of tijdsgebaseerde OTP;
- Wachtwoord lengte (numeriek): 6-8 getallen;
- LCD Scherm;
- Power controle functie;
- Optie voor het vervangen en vernieuwen van de batterij.