HandyIDHandyID is de toonaangevende mobiele authenticatie methode die met behulp van een One Time Password (OTP), als two-factor authenticatie methode, op uw mobiele toestel (GSM, PDA, Blackberry en/of smart phone) functioneert. HandyID verandert uw mobiele toestel in een hardwarematige token zodat u deze in kunt zetten voor betaalbare, gemakkelijke, gebruikersvriendelijke en niet te vergeten veilige, sterke authenticatie voor online bankieren, elektronische overheid en E-Business. In combinatie met de ID Control Server en Services wordt de implementatie en uitrol wel heel erg gemakkelijk, gebruikersvriendelijk en snel gemaakt.

Modules voor HandyID

Secure VPN Authenticatie
Met HandyID kunt u op een veilige manier toegang krijgen tot VPN. De HandyID genereert volgens het One Time Password principe een eenmalig wachtwoord op het mobiele toestel waar vervolgens mee kan worden ingelogd op het VPN van de organisatie.

Web (Application) Sign-On
HandyID kan naast Secure VPN Authentication ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld webgebaseerde applicaties zoals extranets en webtoepassingen zoals online boekhouden en CRM.

Network Sign-On
Zonder het gebruik van een reader, een pas of een Token kan HandyID toegang verlenen tot het netwerk door een eenmalige (OTP) wachtwoord te genereren.

Email Sign-On
Als u met grotere zekerheid wilt weten dat niemand anders toegang op uw webgebaseerde e-mail kan komen dan gebruikt u de HandyID die eenmalig een wachtwoord genereert die door niemand anders gegenereerd kan worden en pas na invulling de toegang verleend.

Server Based Computing
HandyID voegt sterke authenticatie toe aan uw Citrix® of Windows Terminal Server remote logon door het verlenen van een One Time Password en de gebruikers zo te identificeren wanneer zij inloggen op de Citrix® Web Interface of Windows Terminal Services.

Voordelen HandyID:
Gebruiksgemak, gebruikers dragen hun mobiel altijd bij zich;
Bij verlies of diefstal van de mobiel wordt dit direct opgemerkt;
Gebruiksgemak, gebruikers kennen het principe van HandyID doordat ze het online authenticatie proces bij online bankieren kennen;
Applicatie is gemakkelijk in gebruik te nemen aangezien iedereen al beschikt over een mobiel toestel;
Efficiënt in gebruik aangezien er geen kostbare tokens nodig zijn;
De gebruiker kan diverse tokens met 1 HandyID gebruiken;
Geen ingewikkeld en kostbaar distributie- en management proces zoals bij hardware tokens door “over the air” distributie en intrekking.
Inzetbaar voor meerdere doeleinden zoals voor authenticatie op VPN, webgebaseerde e-mail, Webwerken, netwerken en web gebaseerde toepassingen.


HandyID zit als veiligheidsapplicatie op de mobiele telefoon en genereert dynamische en unieke eenmalige wachtwoorden of response codes, gebaseerd op tijd, teller of challenge-response, welke u alleen kunt gebruiken indien u de PIN kent. Met oog op het online identificatie proces, is HandyID te vergelijken met de welbekende reader en pinpas voor online bankieren. HandyID maakt het mogelijk om tijdens een online bankier sessie uw eigen mobiel in een identiteitstoken te veranderen welke u overal mee naartoe kunt nemen. Zonder gebruik te maken van een pas of token kan de HandyID applicatie op uw mobiel een response code genereren om zo toegang te krijgen tot bijvoorbeeld online bankieren of het digitaal signeren van transacties. Tevens kan HandyID als authenticatie middel ingezet worden om de toegang tot netwerken, VPN en webgebaseerde toepassingen zoals e-mail te managen.

Veel bedrijven en organisaties die online opereren bieden hun klanten op afstand toegang tot private en gevoelige gegevens en diensten of laten hen transacties uitvoeren. Het verzekerd zijn van de identiteit van hun klanten (gebruikers authenticatie) is van groot gelang in deze online processen om de veilige beschikbaarheid, exclusiviteit, integriteit en controleerbaarheid van transacties en toegang tot private en/of hoog gevoelige informatie te waarborgen.

HandyID bindt de strijd aan met ID Diefstal en Fraude

HandyID helpt organisaties om verliezen en juridische aansprakelijkheid te minimaliseren als gevolg van ID diefstel en fraude. Tevens vermindert HandyID de kans dat het vertrouwen dat gebruikers hebben in uw online diensten en het imago, dat uw organisatie geniet, beschadigd wordt. HandyID is een op mobiele toestellen draaiende authenticatie methode waarbij een (OTP) Soft Token gebruikt wordt in combinatie met een veilig persoonsgebonden paspoort dat op uw mobiele toestel geïnstalleerd wordt. HandyID borgt de vertrouwensrelatie tussen uw online dienst of toepassing en uw klant door de authenticiteit van haar identiteit te controleren alvorens goedgekeurd wordt dat toegang verleend mag worden tot bepaalde online diensten.