ID Control USB Token met Secure CertificatesSecure Digital Certs is een veilige software module voor de ID Control USB Token welke op hoog niveau digitale certificaten versleuteld opslaat in het geheugen van de ID Control USB Token, zodat ze overal gebruikt kunnen worden op een veilige manier. Het doel van Public Key Infrastructure (PKI) is het managen van digitale sleutels en certificaten. PKI systemen kunnen het gebruik van digitaal ondertekenen, digitaal ontvangen, versleutelen en toegangsmanagement diensten over de hele wereld van applicaties regelen.

De ID Control USB Token met Secure Digital Certs kan gebruikt worden voor:
- Sterke Authenticatie op VPN (bijv. Securepoint SSL VPN), Windows netwerken en web en email toegang;
- Digitaal tekenen van (online) transacties of documenten;
- Digitaal ondertekenen en versleutelen van data zoals email berichten (bijv. MailID) waardoor e-mail privé en geheim blijft voor personen die niet bevoegd zijn e-mail te lezen of te openen.

PKI gebaseerde beveiligingsoplossingen worden versterkt met de “iets wat je hebt” technologie, wat veilige opslaan van je digitale identiteit op basis van twee-factoren authenticatie in een veilige huisvesting, de ID Control USB Token, mogelijk maakt. De ID Control PKI USB Token is een sterke authenticatie Token die personen identificeert en authenticeert die in willen loggen op extranets, online applicaties, netwerken en documenten. De PKI USB Token werkt risico’s en dreigingen weg door naast toetsing op je wachtwoord, aanwezigheid van de Token tevens je PKI gegevens te controleren alvorens toegang te verlenen, transacties te laten verrichten of informatie te tonen of wijzigen.

Digitale certificaten
die veilig opgeslagen zijn in de ID Control USB Token worden automatisch geïntroduceerd bij de browser nadat een correcte PIN-code is ingevoerd. Op het moment dat de ID Control USB Token wordt verwijderd, verdwijnen meteen alle certificaten uit de browser en worden er geen sporen achtergelaten op de PC.

Mocht u meer willen weten over de ID Control USB Token met Secure Digital Certs, dan kunt u contact met ons opnemen!