ID Control USB Token Strong AuthenticationSterke authenticatie oplossingen komen in verschillende vormen voor, waarbij in de selectie vaak gekeken wordt naar het gewenste en vereiste security niveau in relatie tot het gebruiksgemak, kosten en de flexibiliteit.

De ID Control USB Token kan ingezet worden voor sterke authenticatie op het inloggen op:
- Windows netwerken
- Terminal Services
- Outlook Web Access
- Citrix
- VPN
-
Web (Applicatie) Toegang
- Veilige versteuteld data of email met behulp van PIN/Wachtwoord, PKI of OTP.

De twee factoren zijn: ”iets wat je weet” en “iets wat je bent”. Nu is er voor je eigen computer, email, VPN, web applicatie, terminal service, of netwerk, de “iets wat je weet”, je wachtwoord, en de “iets wat je hebt” de USB Token. Tevens kan de gebruiker ook nog geauthenticeerd worden op basis van zijn private sleutel en certificaten en/of One-Time Passwords.

Om authenticatie betaalbaar, gemakkelijk en sterk te maken, focust ID Control zich met de USB Tokens op twee niveaus van beveiliging waar authenticatie gebaseerd is op:
1. Gebruikersgegevens (identiteit van de gebruiker, wachtwoord en PIN) in combinatie met de ID Control USB Token (serie nummer) .
2. PKI gerelateerde gegevens zoals de private sleutel en certificaten (PKI Token) of een Eenmalig Wachtwoord (One-Time Password) genereren in combinatie met de gebruiker en Token credentials (USB Token met PKI en/of OTP support).

De ID Control USB Token is een gemakkelijk en veilig alternatief aangezien bijna alle PC’s over USB poorten beschikken wat de inzet, gebruikersvriendelijkheid en flexibiliteit natuurlijk bevordert. De belangrijkste voordelen die de USB Token biedt, is dat je geen gebruik hoeft te maken van een dure reader zoals bij smartcards en biometrische oplossingen gebaseerd op fysieke kenmerken met als gevolg veel gebruiksgemak en lagere kosten. Je stopt de Token in de USB poort, je gaat naar een beveiligde website, netwerk, e-mail, beveiligde gegevens, computer of applicatie en je voert je Pincode of wachtwoord in. De gebruiker herkent de manier van inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord en versterkt dit met zijn USB Token. De ID Control USB Token vergt daardoor haast geen training van het personeel terwijl het veiligheids niveau verhoogd wordt door de identiteit van gebruiker met 2 factoren te controleren en kan uitgebreid worden met de digitale handtekening en One-Time Password generatie.

Mocht u meer willen weten over de ID Control USB Token met Secure Strong Authentication, neem dan contact met ons op!