Secure Flash and Disk EncryptionSecure Flash and Disk Encryption is een veilige software module voor de ID Control USB Token welke op hoog niveau data versleuteld in het flash geheugen van de ID Control USB Token. Flash Encryption voegt via het gebruik van de USB Token sterke authenticatie toe aan specifieke folders en bestanden. Om deze te versleutelen of te ontsleutelen hoef je alleen op de goede knop te drukken en de juiste PIN-code in te voeren. De software zorgt er ook voor dat de door jouw beveiligde bestanden op het Flash geheugen van de token niet door andere mensen bekeken, gewijzigd of zelfs gestolen kunnen worden. Flash Encryption versleutelt jouw bestanden of partities op je flash geheugen of harde schijf op een snelle manier. Jij bent de enige die deze weer kunt ontsleutelen. Als iemand jouw computer of USB Token heeft gestolen is het niet mogelijk deze bestanden en folders te openen en te lezen omdat deze versleuteld zijn en hiervoor een PIN code benodigd is.

ID Control USB Token met Flash EncryptionNadat de ID Control USB Token met Secure Flash en Disk Encryption wordt uitgeschakeld verdwijnt meteen de geëncrypteerde sectie uit het Flash geheugen waarbij alle bestanden onzichtbaar en versleuteld zijn. Om private, gevoelige of geheime bestanden te beschermen wordt de ID Control USB Token ingezet. Met behulp van Flash Encryptie kan deze USB Token overal naar toe meegenomen worden waarbij gewaarborgd is dat alleen de geautoriseerde gebruiker toegang verkrijgt tot deze bestanden. Geen zorgen meer over het lekken of diefstal van data als er eens een token verloren gaat of gestolen wordt.

Wilt u meer weten over de ID Control USB token met Secure Flash Encryption, neemt u dan a.u.b. contact op met uw adviseur bij SurfPlan!