FolderMaestroNa het installeren en configuren van een Peer Managed File Collaboratie sessie gebeurt het volgende:

Stap 1: Sessie Start
Bij de start van een file collaboratie sessie, verzoekt PeerLink om iedere participerende server qua inhoud aan bestanden te scannen. The scans worden uitgevoerd door de agenten en de resultaten worden terug gezonden naar de Hub voor het behandelen van de data stromen en het versiebeheer. Data transfers worden opgedragen aan Agenten om hun folders (mappen) op de servers te synchroniseren. Eenmaal up2date en compleet worden de Agenten opgedragen data toegang en wijzigingen te detecteren op de participerende servers.

Stap 2: File Lock
Bestanden worden geopend door gebruikers tijdens de duur van een data collaboratie sessie. Als een bestand geladen wordt in een toepassing om gewijzigd te worden dan detecteert de  PeerLink Agent deze gebeurtenis en brengt  hiervan de PeerLink Hub op de hoogte. De Hub geeft dan een lock (slot op bestand) opdracht uit voor de overige (bestemming) files tijdens deze collaboratie sessie. Alleen het bronbestand mag bewerkt worden tijdens het openen van een file collaboratie sessie.

Let op: Indien een bestand geopend wordt in read-only modus, of the toepassing die het bestand opent kan niet omgaan met een read-write lock op het bestand  (bijv. NotePad, WordPad, etc.), dan zal het bestand op de bestemmingen niet gelockt worden.

Stap 3: File Transfer
Indien een geopend bestand gemodificeerd afgesloten is dan wordt een synchronisatie transfer verzoek ingediend. De sessie verzorgt eerst een lock op het bronbestand om een stabiele transfer the faciliteren naar de bestemming. De locks op de bestemming kopieën worden vastgehouden vanuit de lock transitie van uit de bron. De gereviseerde bron content is gestreamt naar de bestemming en het lock wordt er vervolgens af gehaald. Transfers worden uitgevoerd tussen de participerende Agenten en gecoördineerd vanuit de Hub.

Voor vragen hoe Peer Managed File Collaboration in gebruik te nemen is, neemt u a.u.b. contact op met uw adviseur bij SurfPlan!