Securepoint Spam bescherming scant inbound emailberichten (SMTP en POP3 protocollen). Er worden tests uitgevoerd die samen een zogenaamde "spam score" per bericht bepaald die aangeeft hoe groot de kans is dat het bericht is ongevraagd is. Berichten met een score hoger dan de door U bepaalde drempel worden verwijderd, retour afzender gestuurd, met een waarschuwing doorgezonden naar de ontvanger of geïsoleerd.

Accurate identificatie van Spam
Securepoint prikt op verschillende manieren door veelgebruikte methoden van professionele spammers heen:

 

 Het verifiëren van het zendadres. Berichten worden getest om te bepalen of ze van een legitiem emailadres afkomstig zijn.
 Realtime Blackhole Lists (RBLs). Emailadressen worden vergeleken met databases van bekende spammers.
 Header Analyse. Het Header gedeelte van de email wordt gecontroleerd op valse of gewijzigde informatie en op adressen met ongeldige karakters (als !, /, %).
 Heuristische Body Analyse. Typische spamwoorden en woordpatronen worden geïdentificeerd.
 Witte en zwarte lijsten. U kunt een lijst opstellen met bekende legitieme en illegitieme email bronnen.

Het resultaat van alle testen wordt samengevoegd tot een zogenaamde "spam score" die aangeeft wat de kans is dat het bericht ongevraagd is.

Management Controle
U kunt de spam bescherming op U organisatie afstemmen en hierbij een strenge blokkering afwegen tegen het risico van het missen van legitieme berichten. Opties zijn:
 Activering of deactivering van testen.
 Het creëren van zogenaamde witte en zwarte lijsten.
 Het instellen van vervolgacties gebaseerd op "spam score" drempels.
 Specificeren dat verdachte berichten moeten worden: verwijderd, afgewezen en met foutmelding retour afzender, doorgelaten met een waarschuwingsbericht, geïsoleerd en bewaart voor latere analyse

Prestatie en Eenvoud
Securepoint integreert spam bescherming met een firewall en virusscanning. Dit verbetert de prestatie en versimpeld management door:
 Het elimineren van vertragingen doordat spamtests, virusscans en Packet Filtering met één systeem wordt uitgevoerd.
 Het in één keer kunnen invoeren van locale witte, zwarte lijsten en netwerkconfiguraties in alle Securepoint security applicaties.
 Rapportage over het aantal berichten, de grootte, de "spam score"en het aantal gevonden virussen.

Samenwerking met Email server
Securepoint Spam Protectie kan Headers toevoegen aan email berichten zodat de emailapplicatie van de ontvanger specifieke voorzorgsmaatregelen kan ondernemen zoals bijvoorbeeld het zenden van verdachte mail naar een aparte "spam" map van de gebruiker. De aan de Header toegevoegde informatie kan bestaan uit:
 Een spam markering.
 De spam score.
 Expression match (geeft aan dat het bericht verdachte tekst bevat).
 RBL waarschuwing (geeft aan dat het bericht afkomstig is van een domein dat geïdentificeerd wordt met de Realtime Blackhole List).


Brochures

Handleidingen
Demo en Download
Online bestellen

Securepoint Spam Protectie

Securepoint Spam Protectie

Securepoint Demo

Securepoint Shop

 

 

Securepoint Download

 


Of neem contact op met uw SurfPlan Adviseur!